Ana Sayfa / Çeviriler / Haber Çevirileri / Avrupa / Resmi Makamlara Göre AB Kurallarını En Fazla Çiğneyen Ülke Almanya Oldu

Resmi Makamlara Göre AB Kurallarını En Fazla Çiğneyen Ülke Almanya Oldu

İngilizce aslından çeviren: Reyyan Esen

Angela Merkel hükümeti Avrupa’nın en kötüsü konumunda

Brüksel’in üye ülkelere dayalı başlattığı uygulama faaliyetleri sonucu ulaşılan yeni istatistiklere göre Almanya AB kurallarını en fazla çiğneyen ülke.

Rakamlar, ülkenin Avrupa projesinde öncü rolüne ve Angela Merkel’in hükümet bloğundaki yargılamalara hakim olduğu yönündeki iddialara rağmen geldi.

Ülkenin ekonomi bakanlığı tarafından Alman gazetesi Handelsblatt’a verilen rakamlar; Almanya hükümetinin, AB düzenlemelerini Alman yasalarına uygun bir şekilde uygulamamasından dolayı Avrupa Komisyonu tarafından 74 ihlal davasına tabi olduğunu gösteriyor.

German Green Partisi Politikacısı Markus Tressel gazeteye verdiği demeçte ‘Almanya AB kurallarını takip etme konusunda ve tarif edilen model portresinden uzak olmasından dolayı sınıfının altında’ dedi.

Ulusal kurallardaki yetersiz iletişim ya da ertelenen uygulamalarla başlamış olabilen, Almanya’ya bağlı bu ihlaller; hava kirliliği, su kalitesi ve yangından korunma gibi politika alanlarıyla ilgili.

Yeni istatistikler, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan ve 2016 sonundan bu yana sürdürülen uygulama faaliyetleri ile AB çapındaki mevcut en yeni rakamları yansıtıyor. Bu istatistiklere göre İspanya ve Almanya; Avrupa Birliği kurallarını en fazla ihlal eden iki ülke olarak listenin başında yer aldı.

Bu ülkeler, Avrupa projesinin uzun süredir taraftarları olan Belçika, Yunanistan, Portekiz ve Fransa tarafından yakından takip edildi.

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmasına ve genel olarak yüksek düzeydeki euroseptisizime rağmen, İngiltere komşularına kıyasla AB kurallarını uygulama konusunda nispeten iyi bir performans gösterdi ve Bulgaristan ile ortaklaşa 14. sırada yer aldı.

2016 yılı sonundan bu yana ulaşılan rakamlara göre Estonya, Malta ve Danimarka en uyumlu ülkeler.

Uygulama (icra) prosedürleri, bir ülkenin Avrupa Komisyonu’nun tahmininde AB kurallarını ihlal ettiği anlamına gelir – ancak sonuç olarak Avrupa Adalet Mahkemesi, bir ülkenin Avrupa yasalarını ihlal edip etmediği konusunda son sözü söylemektedir.

İngiltere çevre bakanı Therese Coffey, Ocak ayında İngiltere’nin AB hava kalitesi kurallarını bozmasından dolayı Brüksel’e çağrılmıştı. Aynı zamanda Alman mevkidaşı da katılmakla görevlendirilmişti.

Kaynak: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/angela-merkel-germany-breaks-more-eu-rules-worst-bottom-class-a8198271.html

Çevirmen Hakkında

Reyyan Esen / TESA İngilizce Çevirmeni