sosyal sorumluluk

Göç & Çocuk & Şiddet Koordinatörlüğü Gönüllü İlanı

Göç & şiddet & çocuk koordinatörlükleri gönüllülerini arıyor!

TESA Derneği Sosyal Sorumluluk Direktörlüğü; başta dernek içerisinde olmak üzere ülke çapında toplumsal konularda yarar gözetip dikkat çekme, çözüm bulma, engelleme faaliyetlerinde bulunmaktadır. Sosyal sorumluluk koordinatörlüğünde toplumun dezavantajlı kesimleri/bireyleri öncelikli olmak üzere sosyal projeler geliştirilmektedir. Yerel düzeyde başlayan projelerin olanaklar ölçüsünde genişletilerek ulusal ve uluslararası projelere dönüşmesi hedeflenmektedir.

Sosyal Sorumluluk Direktörlüğümüz; üyelerinin uzmanlaşması, hassas gruplara yönelik etkinlik çeşitliliğinin artması, üyelere ve misafirlere geniş bir yelpaze sunulması amacıyla Göç, Şiddet ve Çocuk konularında hassas gruplarla çalışmış ya da çalışmaya yatkın ekip arkadaşlarını beklemektedir.

Beklentiler

• Sosyal hizmet, Sosyoloji, Psikoloji, PDR, Göç Araştırmaları, Gerontoloji, Çocuk Gelişimi ile ilgili bölümlerde öğrenciysen ya da mezunsan,
  • Hassas gruplarla çalışma deneyimin varsa(tercihen),
  • Daha önce gönüllülük çalışmalarında rol aldıysan ya da almaya istekliysen,
  • Afet, engellilik, yaşlılık, insan hakları, hayvan hakları, madde bağımlılığı, yoksulluk ve gençlik konularında çalışmak istiyorsan,
  • Dernek içi ve dışı etkinlikler ve projeler düzenlemeye hevesliysen,
  • Etkin bir ağ oluşturup beklenen alanlarda çalışmalar yürüten kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, uluslararası örgütlerle iş birliği geliştirmeyi amaçlıyorsan,
  • Ciddi bir vizyon, esnek çalışma kültürü ve gönüllülük esasını benimsemiş olan derneğimiz için vaktinin önemli bir kısmını ayırabileceğini düşünüyorsan,
  • İlgili konuyla toplumsal farkındalığı arttırmayı, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemeyi hedefliyorsan,

*Göç birimine başvuran adaylarda Arapça bilen adaylar tercih sebebidir.

Nitelikler

• Hassas gruplarla çalışmaya yatkın,
  • İletişim kabiliyeti yüksek,
  • Değişimlere, yeni alanlara açık öğrenmeye istekliysen,