Ana Sayfa / Duyurular / Avrupa Birliği Proje Hazırlama Eğitimi 20 – 21 Nisan

Avrupa Birliği Proje Hazırlama Eğitimi 20 – 21 Nisan

ab proje yazma eğitimi tesad

Tarih, Ekonomi ve Siyaset Araştırmaları Merkezi – Anova Akademi

Ulusal ve Uluslararası Hibe Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi

20 – 21 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecektir.

Fikirlerinizi Projeye Dönüştürün!

Ulusal ve uluslararası hibe programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi; proje alanında kariyer yapmak isteyenler, sivil toplum temsilcileri, aktivistler ve gençler arasında proje yazma ve yönetme kültürünü geliştirmek ve kabiliyeti kazanmak, bu alandaki yetkinlikleri geliştirmek, ulusal ve uluslararası hibe ve teşviklerden yararlanmak, proje yazmak ve proje uzmanlığı kazanmak amacıyla düzenlenmektedir.

Bir elin nesi var iki elin sesi var…

Kazanımlar:

• AB Mali Yardımları ve AB Hibe Programları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olma,
  • Ulusal ve uluslararası hibe ve teşvik kaynaklarını takip edebilme,
  • Proje yazma ve yönetimine ilişkin temel kavramları tanımlayabilme,
  • Bir ihtiyaç ya da sorunu, proje fikrini olarak tasarlayarak ortaya koyabilme ve soruna ilişkin olarak mevcut durum analizi, sorun analizi, hedef analizi ve strateji analizi yapabilme,
  • Projenin mantıksal çerçeve matrisini, “Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı”na uygun şekilde tüm bileşenleriyle oluşturabilme,
  • Projenin izleme ve değerlendirme modülünü planlayabilme,
  • Teklif çağrısının kurallarına uygun şekilde proje bütçesi hazırlayabilme,
  • Bir teklif çağrısının beklentilerini ve gereklerini tanımlayarak proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı ilkeleri doğrultusunda proje teklifi hazırlayabilme,
  • Proje ile tanımlanan sorunun çözümüne yönelik projeler için fon kaynakları ve hibe çağrıları araştırabilme ve bu çağrılara yönelik projeler hazırlayabilme.

Eğitim Yöntemi: Sınıf içi ders verme ve küçük gruplar halinde uygulamalı proje hazırlanması şeklinde ilerleyecektir. Genelde interaktif ve deneyimsel öğrenme aktiviteleri ile desteklenen bir program gerçekleştirilecektir.

Başvuru Detayları

Kayıt için aşağıdaki formu doldurunuz.

Ulusal ve uluslararası hibe programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi 2 gün sürecek olup bu uygulamalı proje yazma eğitiminden sonraki süreçte katılımcıların hazırladıkları projelerin takibi ve izlemesi yapılacaktır. Eğitim sürecinde katılımcılar tarafından hazırlanan projeler ulusal ve uluslararası kurumlara katılımcılar tarafından sunulacaktır. Eğitim kontenjanla sınırlıdır.
Katılımcılar, cinsiyet eşitliğine uygun olarak seçilecektir.
AB Proje Yazma ve Yönetimi eğitimini tamamlayan katılımcılara Uluslararası alanda onaylı Eğitim Sertifikası verilecektir.

Eğitim yeri: Doğu Dilleri ve Araştırmaları Enstitüsü

Adres: Süleymaniye Mahallesi, Bozdoğan Kemeri Caddesi, No: 1, 34134 Vezneciler / İstanbul – (İstanbul Üniversitesi AUZEF GİRİŞİ)

Eğitim ücreti: 350 TL (Tam Ücret) / 250 TL (Öğrenci)

Eğitim tarihi: 20-21 Nisan 2019

Katılımcıların yol ve konaklama ücretleri karşılanamamaktadır.

İyi çalışmalar dileriz.

AB PROJE EĞİTİMİ KAYIT FORMU: https://www.tesadernegi.org/proje-egitimi

Sorularınız ve kayıt için;

TESAD AB Proje Eğitimi Program Koordinatörü: Zelina Çeper / zelinaceper@tesadernegi.org

Bu makaleye atıf için: Ad soyad, Kurum Adı, Sayfa Adı ya da Başlığı, Yayın Tarihi , Web Adresi, ( Son Güncellenme Tarihi / Erişim Tarihi ) formatında belirtilmesi gerekmektedir.
Telif Hakları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

TESAD

Tarih Ekonomi ve Siyaset Araştırmaları Derneği