Duyurular
Ana Sayfa / HABER ÇEVİRİLERİ / Asya / Türkiye’deki Çin Firmaları Ticaret Odası İki Ülke Arasındaki Ticari İşbirliğini Geliştirmeyi Planlıyor

Çince aslından çeviren: Muhammed Oktay

Türkiye’deki Çin Firmaları Ticaret Odası (TÇFTO), iki ülke arasındaki ticari işbirliğini geliştirmeyi planlıyor.

​Xinhua Haber Ajansı Ankara Muhabiri Qin Yangyang’ın haberine göre, Çin-Türkiye Ticaret Odası 28 Ocak’ta 2017-2018 yılı genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda TÇFTO, işletmelere iyi bir iş ortamı sağlamaya devam edeceğini, iki ülke arası ekonomik ve ticari ilişkilerin ilerletilmesi konusunda kararlılığını sürdüreceğini açıkladı.

​Bu yılki toplantı Türkiye’nin Ege kıyısında bulunan Bodrum’da gerçekleşti. Çin’in Türkiye büyükelçisi sayın Yu Hongyang ile beraber TÇFTO’dan 40’ın üzerinde temsilcinin katıldığı toplantıda, yeni bir konsey birimi seçildi.

​Yu Hongyang genel kurulda yaptığı konuşmasında, TÇFTO’nun Çin-Türkiye ekonomik ve ticari işbirliğinin omurgası olduğunu, yeni çağda iki ülke arası ticari ilişkileri geliştirmenin ve dışa açılım ile güçlü bir ekonomik ve ticari bir yapı manasına geldiğini belirtti. Ayrıca sayın Yu, TÇFTO ile birlikte yeni bir büyüme noktasına gelinmesini, denizaşırı yatırım yöntemlerini yenileyebilmelerini, uluslararası endüstriyel kapasite işbirliğine aktif olarak yer almalarını, büyük projelerin kurulmasını teşvik etmelerini ve ‘bir kuşak, bir yol’ projesine daha fazla katkıda bulunmalarını umuyor.

Türkiye’deki Çin Firmaları Ticaret Odası sekreterliği, genel kurulda 2017 çalışma raporunu katılımcılara sunmuştur. Bu rapora göre geçtiğimiz yılda TÇFTO’nun, Çinli işletmeler için iş fırsatlarını genişletti, yerli halka aktif bir şekilde entegre olup kamu yararına faaliyetlerini yürüttü. Ayrıca çalışanların sosyal hayatalarının zenginleşmesi için çeşitli aktiviteler düzenlendi. Yeni yılda TÇFTO, çeşitli alanlarda yabancı ülkelerle olan ilişkilerini güçlendirmeye, örgütsel bütünleşmeyi güçlendirmeye ve bölgedeki Çin kaynaklı işletmeler için sağlam bir iş ortamı oluşturmaya devam edecektir.

TÇFTO’ya tekrardan başkan seçilen ve Tianchen firmasının genel müdürü olan Zhou Yanquan, yeni yılda TÇFTO’nun daha üst seviye ekonomik ve ticari köprü faaliyetlerinin düzenleyeceğini, büyük ölçekli altyapı inşa edileceğini ve Çin’de Türkiye turizm yılı ilan edilmesi gibi çeşitli fırsatlar olacağını, Çinli işletmelerin zengin altyapısını paylaşıp Çinli finans kurumlarının da güçlü sermaye desteğini kullanarak ortaklaşa Türkiye’nin altyapı projelerine katılacağını, bu durumun endüstriyel zincirdeki tüm üye firmalara fayda sağlayacağını, karşılıklı fayda ve kazan-kazan durumu sağlanacağını söyledi.

Kaynak: http://www.gov.cn/xinwen/2018-01/29/content_5261872.htm

Çevirmen Hakkında