Rusya Meclis Üyesi: Amerika Ukrayna’daki Statükoyu Sarsmak İçin Soros ve Poroshenko’ya Kısıtlama Getirmeli

Bir Rus kanun yapıcı, Amerika’nın Ukrayna’da devam etmekte olan krizin sorumlularını gerçekten cezalandırmak istiyorsa; milyoner George Soros’a, Ukrayna başkanı Petro Poroshenko’ya ve çok sayıda Amerikan memura kısıtlama getirmesi gerektiğini önerdi.

Andrey Kozenko (Birleşik Rusya Partisi), ABD Hazine Departmanı’nın Kozenko’nun kendisi de dahil olmak üzere Kırım Cumhuriyetini temsil eden birkaç Rus milletvekiline Ukrayna’yı istikrarsızlaştırma nedeniyle bu insanlara yaptırımlar getirildiğini duyurmasının hemen ardından yorum yaptı.

“Eğer kısıtlamaların ardındaki neden gerçekten buysa, Maliye Bakanlığındaki görevlilere Nuland, Soros ve Biden’le ilgili kısıtlamaların 20 Ocak’tan önce (mevcut Amerikan başkanlık hükümetinin son günü) yapmalarını öneririm.” açıklamasında bulundu.

Ana akım medyanın 2014’te değişen Ukrayna rejiminin ardındaki belirleyici isim olarak tanımladığı Victoria Nuland, Amerika’da bakan yardımcısıdır. Şimdiki başkan yardımcısı Joe Biden’in ise Ukrayna kurumlarında güçlü bağlantıları vardır.(Biden’in oğlu ülkedeki en büyük enerji şirketinin yöneticisidir) Milyoner olarak tanınan George Soros da uluslararası siyasette sözünün geçmesiyle bilinir. Özellikle küresel güçlerin yararı için milliyetçi eğilimli rejimlerden destek alan renkli devrimlerle bunu yapmıştır. Kozenko şunu da ekledi: Bu durumda Ukrayna’daki statükoyu değiştiricek kısıtlamalar Başkan Petro Poroshenko, eski başbakan Arseny Yatsenyuk ve İçişleri Bakanı Arsen Avakov’u da kapsamalı.

Amerika’yı ve AB üyelerini de içine alan bir grup Batılı milletler, ilk olarak Rus görevlilere ve lider şirketlere kısıtlama getirdiler. Daha sonra ise Ukrayna’daki siyasi kriz, Rus yanlısı kuzeydoğu bölgeleri ile Kiev taraftarı gönüllü ve askeri gruplar arasında bir askeri çatışmaya dönüştü. Rusya da kısıtlamaları destekleyen uluslara, gıda ambargosu ile karşılık verdi. Her iki taraf da defalarca anlaşmazlıkların uzamasına ve büyümesine sebep oldu.

Kaynak: https://www.rt.com/politics/366986-us-should-sanction-george-soros/

Çeviren Hakkında

Merve Nur Bayraktar
İstanbul Üniversitesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Kocaeli Üniversitesi
İlahiyat Bölümü

Bizi sosyal medyada takip edin
Arkadaşlarınızla Paylaşın:

Bize Katılın

Siz de bizimle gönüllü olarak çalışmak ister misiniz?
İletişim formunu doldurun, sizinle irtibata geçelim.

İletişim Formu İçin Tıklayın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial