RUSYA, AMERİKA ÖNDERLİĞİNDE ANTİ-IŞİD KOALİSYONUNA OLASI IŞİD KOORDİNATLARINI PAYLAŞMA TEKLİFİNDE BULUNDU, FAKAT CEVAP ALAMADI!

Rusya Genelkurmay Başkanı Andrei Kartapolov çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bize cevap vermemelerin anlamı bizim partnerlerimizin ya koordinatları yok, ya da bir sebepten dolayı bizim o hedefleri vurmamızı istemiyorlar. Bu sebepten ötürü bizim için hala tam olarak açıklanmamış olaylar var. Ayrıca Rusya’nın sivil halk arasında gizlenen militanları bulmasından sonra sürekli olarak militanlar üzerine yapacağı saldırı planlarını iptal etmesi için baskı uygulanıyor.”

“Daha militanlar üzerine planlanan saldırı planlarını iptal etmek zorunda değiliz çünkü planlarımızı öğrendikten sonra teröristler kaldıkları yerleri terk etmeye başladılar ve birçoğu dini ve şehir merkezine yakın yerlere yerleşmeye eğilimliler.

“Rus Silahlı Güçleri, sivil hedeflere ve camilere saldırıyor gibi asılsız suçlamalar ile yüzleşiyor. Tüm sorumluluğu alarak yaptığım açıklamada, biz sivil yerleşim yerlerinde olası hedefleri aramıyoruz.”

Geçtiğimiz eylül ayında Esad’ın askeri yardım çağrısına karşılık olarak Rusya, Suriye’de İŞİD’in kaldığı yerlere hava saldırısı başlatmıştı. Çarşamba günü ise (07.10.2015) Rusya, Hazar Denizi’nde bulunan askeri gemisinden Kuzey Suriye’ye güdümlü füzeler ile saldırı düzenledi.

Kaynak: http://sputniknews.com/military/20151007/1028171397/russia-isil-us-coalition-targets.html#ixzz3nuRt7NPD

Bizi sosyal medyada takip edin
Arkadaşlarınızla Paylaşın:

Bize Katılın

Siz de bizimle gönüllü olarak çalışmak ister misiniz?
İletişim formunu doldurun, sizinle irtibata geçelim.

İletişim Formu İçin Tıklayın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial