JEREMY CORBYN İŞÇİ MİİLETVEKİLLERİNE SÖYLÜYOR: Bana Geri Dönmezseniz Tabanlaşma Artacak

Jeremy Corbyn konusu bugün işçi milletvekillerine bir uyarı veriyor. Corbyn onların kendisinin radikal gündemini partiyi yeni bir şekle sokmasını ya da taban destekçileri tarafından organize bir ayaklanmayı bekliyor.

Bir zorlukla kodlu partinin sağ tehdidi. Sayın Corbyn The Independent gazetesine anlattı. İşçi Milletvekilleri, İşçi Partisi üyelerinin gece gündüz çalışıp onları parlamentoya taşıdıklarını hatırlamaları gerekiyor.

Corbyn onları farkındalığa çağırıyor. Ortada büyük bir değişim için büyük bir susuzluk var ve partinin reform yolunda durmak yok.

Corbyn ”Ben destekçilerimizi kullanarak kendi gündemimizi kesinlikle meclis partisine kadar taşıyacağım, onlarda bunu takip edecek.” dedi.

Biz bu sürecin parçası olmak için Parlamenter İşçi Partisi’ni teşvik etmeliyiz. Demokratikleşen partinin ve güçlenen parti üyelerinin yolunda durulmamalı. Bu ilginç bir tartışma konusu.

Sayın Corbyn’in yorumları partinin sağında yakıt korkuları olacak. Kendinin seçilmesi, partinin sol kanadının platformu ile aynı fikirde olmayan partinin sol teşebbüsünün, bu milletvekillerinin seçilmesi için çalıştığı 1980 kavgalarına geri dönüşünü çökelticek. ”Oy Pusulası Tekniği”

Özel olarak bazı İşçi Partisi milletvekilleri sınır çizgisi örtüsü altında tasfiye edileceklerinden korkuyor olduklarını Independent’e anlattılar. Bu tıpkı çok sayıda milletvekilinin bir sonraki seçimde erken aday olma fırsatı aramak zorunda olması demek.

Onun yorumlarında, Sayın Corbyn bu korkuları az da olsa açığa çıkardı. Uyarı şu ki; Corbyn meclis arkadaşlarının kendi politika oluşturma planına döneceklerini ve bunu, onu gelecek ay ki seçimde favori gösteren destekçilerinin yeni ordusuna devredeceğini bekliyor.

”Parlamentodaki İşçi Partisi üyesi değerli arkadaşlarıma hatırlatmak isterim, biz parlamento üyesi olmaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde ifade etti Sayın Corbyn. Biz parlamentoda İşçi Partisi üyeleri olarak İşçi Partisi tarafından desteklendik; ama biz İşçi Partisi’nin bütünü değil, biz İşçi Partisi’nin bir parçasıyız ve ben gerçek demokrasiyi görmek istiyorum bu yüzden bu seçim toplumumuzu değiştirmek için çok büyük bir vekalet verecek.

İşçi Partisi’nin en asi milletvekili olan Tony Blair’in altında ona kendi kaydı soruldu.

Mr. Corbyn şunu önerdi: Corbyn kabul edilen limitteki sayıda ”Prensipli” asi milletvekillerini hazırladı; ama bu milletvekilleri daha geniş görüşlü bir partiyi göz ardı edemezdi.

”Ben inandığım konularda prensipli durulması gereken olayları aldım, eğer insanlar ateşli tartışmalara sahipse parti bunu çözebilecek yeterliliktedir.”şeklinde ifade etti.

”Hayal kırıklığı olarak bulduğum şey ise bizim ne olduğunun bir önemi olmadan her şeye karşı olacağımız düşüncesi. Bu biraz garip.”

Şunu umuyorum. Onlar görüşe saygı duyacaklar, burda liderin seçim tarafından değiştirildiği bir politika yok. Lider seçimi birini değişimi teşvik edici bir ”vekalet” pozisyonuna koyar.

Elimi uzatıyorum, ileriye götüreceğimiz prensipler üzerinde birlikte çalışalım. Ekonomi, refah, dış politika, çevre, barış, adalet ve eşitlik.

Muhafazakarların düşünmeden sadece yapmasına karşı çıkalım. Bir şekilde ya da başka türlü biz muhafazakarları taklit edebiliriz sonuç olarakta daha fazla destek alabiliriz ama politika böyle işlemiyor.

Sayın Corbyn büyük bir sayıda işçi partisi milletvekillerinin özel olarak destek teklifini ortaya çıkardı ve diğer birçoğunun da onun seçilmesi gerektiği fikrini takip edeceğini tahmin etmişti.

”Birçok milletvekili benimle özel olarak iletişime geçti ve benimle çalışmak için sabırsızlandıklarını söylediler. O insanlardan bunu kesinlikle beklemiyordum.” şeklinde ifade etti Corbyn.

Devam eden bu tiz dalaşına katılmayan milletvekillerinin sayısı da oldukça ilgi çekici. Söylenen birçok şey bir hiç.

Kaynak: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/jeremy-corbyn-tells-labour-mps-if-you-dont-back-me-the-grassroots-will-rise-up-10462770.html

Bizi sosyal medyada takip edin
Arkadaşlarınızla Paylaşın:

Bize Katılın

Siz de bizimle gönüllü olarak çalışmak ister misiniz?
İletişim formunu doldurun, sizinle irtibata geçelim.

İletişim Formu İçin Tıklayın

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial