ABD'den satır başlıkları

30 Eylül-6 Ekim Arası ABD’den Satır Başlıkları

30 Eylül-6 Ekim arası ABD’den en önemli satır başlıklarını siz okuyucularımıza sunuyoruz.

Kuzey Carolina Cumhuriyetçi Parti’nin Eski Başkanı, Rüşvet Davasında Kendisine Yapılan Suçlamaları Kabul Etti

Kaynak: Chris Keane/Reuters

Amerika Adalet Bakanlığı, Kuzey Carolina Cumhuriyetçi Parti’nin eski başkanı Robin Hayes’in, rüşvet girişimine dair yapılan soruşturma sırasında FBI yetkililerine yalan söylediğini kabul ettiğini belirtti.

Bakanlık ayrıca Hayes’in, mahkemede FBI yetkililerine yalan beyanda bulunduğunu kabul ettiğini belirtti. Hayes, FBI yetkililerine kurulda Lindberg’e, Gray’a ya da çalışanlara dair bir şey söylemediğini, Causey ile görüşmediğini belirtmişti.

Raleigh/Kuzey Carolina’da yer alan yerel televizyon istasyonu WRAL-TV’nin online paylaştığı belgelere göre Hayes 6 ay hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirdi, fakat federal savcılar, Hayes’in iş birliği yapmayı kabul ettiği için uygulanabilir sınırın altında bir ceza süreci öne sürecek.

Trump, Cezai Sorumluluk Soruşturması Sonuçlanmamışken Çin’den Biden’ın Soruşturulmasını İstiyor

Kaynak: Leah Millis/Reuters

ABD Başkanı Trump, hem Çin’in hem Ukrayna’nın 2020 başkanlık adayı Biden’ı ve iş adamı oğlu Hunter’ı incelemeleri gerektiğini dile getirdi ve cezai sorumluluk soruşturması için de “saçmalık” ifadesini kullandı.

Trump, Beyaz Saray’daki gazetecilere “Aklıma gelmişken belirteyim, Çin, Bidenler hakkında soruşturma başlatmalı. Çünkü Çin’de meydana gelen olaylar, Ukrayna’da meydana gelen olaylar kadar berbat.” dedi.

Trump ve özel avukatı Rudy Giuliani, eski Başkan Yardımcısı Biden’a karşı öne sürdükleri iddialar için herhangi bir delil göstermedi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’den böyle bir istekte bulunup bulunmadığı sorulunca Trump “Henüz böyle bir istekte bulunmadım, fakat bu olay hakkında konuşmaya başlayabiliriz.” cevabını verdi.

Demokrat Aday Warren, İşçi Koruma Kanunlarını ve Dernekleri İyileştireceğinin Sözünü Verdi

Başkan adayı Senatör Elizabeth Warren, silah güvenliği kuruluşlarından Giffords ve March For Your Lives’in Las Vegas'ta düzenlediği bir forumda kendisine yöneltilen soruya yanıt veriyor. (REUTERS/Steve Marcus)

Hazırladığı planda Warren, evde sağlık hizmeti veren işçilere ve belgeleri olmayan göçmen işçilere yönelik işçi koruma paketlerini güçlendireceğinin sözünü verdi. Warren, federal çalışanları temsil eden derneklere Trump döneminde getirilen kısıtlamaları kaldıracak, birkaç eyalette kaldırılan toplu pazarlık haklarını da yeniden gün yüzüne çıkaracak.

Ev hizmetlerinde ve çiftliklerde çalışan işçilerin haklarını kısıtlayan muafiyetleri kaldıracak. İnsanları “işçiler” yerine “bağımsız girişimciler” olarak sınıflandıran şirketlerin işini zorlaştıracak.

Warren, ABD Yüksek Mahkemesi’ne işgücünü destekleyen, işçilerin işverenlerine dava açabilme yetkilerini çoğaltabilecek yargıçları getireceğinin sözünü verdi.

Kaynakça